FAQ

Måste jag skriva feedback på allas texter? Hur ofta måste jag ställa ut egna texter?

Ta det lugnt, du har inga sådana prestationskrav på dig. Du bestämmer själv hur aktiv du vill vara i SkrivCirkeln, utefter tid och intresse.

 

Jag har registrerat mig men kan fortfarande inte skriva något på forumet.

Du har visst inte glömt att maila SkrivCirkeln och lämnat din audition-feedback? Så länge du inte gjort det händer inget. Se här för detaljer. 

Om du har gjort det och det ändå inte fungerar, maila SkrivCirkeln (at) gmail.com så löser vi det!

 

Var kan jag logga in / ut?

Kolla längst ner på sidan, där kan du alltid logga in, beställa ett nytt lösenord eller gå med i SkrivCirkeln.

Om du vill logga ut kollar du högst upp till höger på din profil, där har du länken.

 

Kan vem som helst bli medlem?

I princip kan vem som helst bli medlem, vi har inga krav på hur länge du har skrivit eller hur långt du har kommit. Vi har däremot krav på att du vill arbeta på ditt skrivande och att du vill hjälpa andra. Här kan du läsa mer.

 

Varför har ni så strikta regler kring feedback?

Målet är att den som bett om feedback ska få så bra hjälp som möjligt. Även om det inte finns "rätt" och "fel" sätt att ge eller ta emot feedback (än mindre ETT rätt sätt), så finns det bättre och sämre sätt. Framför allt är det viktigt att SkrivCirkelns medlemmar är överens om de gemensamma spelreglerna. Här kan du läsa mer om resonemangen kring feedback.

 

Jag har blivit arg/ledsen efter feedback. Vad kan jag göra?

Vad tråkigt! Men det löser vi, målet är att du ska växa. Det finns några saker att fundera över:

Känner du så för att du tycker att feedbacken du fått inte varit rättvis? Kom ihåg att det är enstaka personer som har sagt vad de (förhoppningsvis uppriktigt) tycker och känner. Deras intention var (förhoppningsvis) att hjälpa dig att göra den vackra idé du har i huvudet rättvisa på pappret. Samtidigt är det ingen sanning du fått höra utan deras åsikter. Det är ditt beslut hur representativa du tycker de är. 

Har du bemötts på ett vårdslöst eller respektlöst sätt? Då ska du i första hand ta upp det med personen i fråga (var vänlig men tydlig, det är inte alls säkert att den personen ville såra dig). I andra hand kan du vända dig till forumledningen. Det är viktigt att vi bemöter varandra respektfullt.

Funderar du över något mer allmänt kring feedback, något du har svårt för? Du är alltid välkommen till Café Bläckfisken för att diskutera allt du har på hjärtat. Starta ett ämne, du är säkert inte ensam med att undra. 

 

Hur ska jag lägga ut min text här? Finns det några krav på texter som kan läggas ut?

Här hittar du en beskrivning av hur det går till. Din text ska vara max 7 000 tecken lång och så bra som du någonsin får till den på egen hand. 

 

Varför är det an massa konstiga symboler ovanför skrivfältet?

När du skriver inlägg på SkrivCirkeln kan du formatera din text (fet/kursivt/citat osv). Som vanligt markerar du i din text och klickar på symbolen ovan. Sedan ser texten konstig ut eftersom den visas i html-kod. Men ingen fara, när du postar den blir allt jättebra. Testa, du kan ändra alla dina inlägg upp till fem minuter efter det att du lagt ut dem.

Ett tips: Infoga     om du t ex vill göra ett större avstånd till nästa stycke. 

 

Jag använder alldeles för många adjektiv i mitt skrivande. Vad kan jag göra?

Använd färre adjektiv i ditt skrivande. Nej allvarligt, om du vill diskutera eller prata om skrivande är Café Bläckfisken rätt ställe. Starta ett ämne och lägg ut din fundering!

 

Jag har glömt mitt lösenord, vad ska jag göra?

Här kan du få ett nytt lösenord skickat till din epostadress.