Om feedback

För många känns det nervöst att få feedback. För andra är det minst lika nervöst att ge det. Hur ska jag göra så att min feedback blir till hjälp för någon? Och hur drar jag bäst nytta av den feedback jag fått?

Några grundläggande saker att fundera över

  • All konstruktiv feedback är till för att utveckla och hjälpa till. Det förutsätter respekt, välvilja och beredskap till en viss närhet.
  • All kontruktiv feedback är därför menad som en gåva och bör tas emot som en sådan.
  • All feedback är personlig, aldrig allmängiltig.
  • All feedback sker på mottagarens villkor.

Om du vill läsa mer om konstruktiv feedback, jag-budskap osv, kolla gärna in länkarna.

 

Att lämna konstruktiv feedback

Den som lagt ut sin text på det här forumet ber om att få feedback. Om du inte vill ha feedback – lägg inte ut din text här.

Ärlig feedback

Ingen som arbetat med en text och verkligen vill höra vad den väcker i läsaren är betjänt av ett ”snällt” svar eller ett vagt ”Det där var väl bra.” Det är som att sänka ljuset i rummet tills spegelbilden ser fin ut och tro att man själv blivit snyggare för det.

 

Respektfull feedback

Att ge ärlig feedback ställer krav på avsändaren. Förutom kravet på ärlighet med de egna känslorna och gentemot författaren ställer det också krav på att formulera feedbacken adekvat och på ett respektfullt sätt – framför allt på nätet där vi inte ser eller hör varandra.

Att ge ärlig och rak feedback är inte samma sak som att vårdslöst häva ur sig vad man tycker. All konstruktiv feedback ska syfta till att få den andra att växa.

Det innebär bland annat att det bara är meningsfullt att lämna feedback på något som går att förändra.

 

Hur kan jag göra?

Om textförfattaren inte tagit upp egna frågor kan en bra mall att utgå ifrån se ut såhär (självklart finns det andra):

  1. Vilka känslor väcker texten hos dig? (både positiva och negativa)
  2. Var i texten finns det förankrat, vad pratar du om? Var konkret och detaljerad.
  3. Eventuellt: Vad skulle du önska dig hur texten skulle kunna förbättras? Var konkret och detaljerad.

 

Du har rätt att förvänta dig ärlig feedback. Du har skyldighet att ge ärlig feedback.

Skriv på ett sätt som du själv hade upplevt som hjälpsamt och utvecklande.

Du har rätt att behandlas med respekt. Du har skyldighet att behandla andra med respekt.

 

 

Att ta emot konstruktiv feedback

Att ta emot feedback är förvånansvärt svårt. Det finns två, och endast två, meningsfulla svar på erhållen feedback:

  1. Tack. 
  2. Kan du förklara vad du menar med X?

Sedan kommer det svåra: att sluta prata, hålla tyst och ta sig tid att fundera.

 

Varför ska det vara så fyrkantigt, man får väl säga ifrån eller förklara?

Visst får du det, men det är varken meningsfullt för dig, din text eller den som gett dig feedback.

När du lagt ut din text här har du frågat vad texten väcker hos läsaren. Förutsatt att feedbacken har varit ärlig och konkret har du nu fått veta det. Allt du förklarar nu är saker som din text uppenbarligen har brustit i att förklara tidigare.

Har den som lämnat feedback läst slarvigt, missat saker fast de står där? Möjligt – men vad i din text har fått personen att skimma och läsa slarvigt?

Kom ihåg, ditt mål var att göra din text bättre, inte att vinna en diskussion om den. Du vill att din text ska kunna stå för sig själv, utan förklaringar eller läsanvisningar. Därför vill du kunna lyssna, och det förutsätter tystnad.

 

Ska jag behöva hålla med om allt?

Självklart inte. Vad du gör med feedbacken är din sak. Det finns inget som säger att någon annans bedömning alltid utvecklar din text åt det håll som du önskar. Texten är din.

Däremot kan det vara värt att fundera över hur personen i fråga kan ha kommit fram till sin feedback, även om den känns helt främmande för dig. Kanske är det ett tecken i sig att personen snubblat just där hon gjorde, även om du gör en helt annan bedömning av orsaken och åtgärden? Ofta är det klokt att sova på saken och fundera, din text vinner på det.

Om du slår ifrån dig, försvarar dig eller börjar diskutera kommer det förmodligen inte ändra känslan läsaren fick av din text i början. Däremot kommer den personen (och ev andra som tittar på) kanske inte anstränga sig lika mycket för dig nästa gång.

Att ge konstruktiv feedback är en ansträngning, en gåva – även när du inte alls känner igen dig var det äkta för den som lämnat feedbacken. Så försök att inte bli arg eller ledsen över att du har blivit missförstådd – ta feedbacken och gör din text bättre på ditt sätt.

 

Om jag har blivit förolämpad eller förnärmad?

Självklart behöver du inte ta emot respektlösheter i tacksam tystnad. När du känner att du har bemötts respektlöst kan du alltid ta upp det med personen i fråga eller med forumledningen. Det är en viktig diskussion – men då har vi lämnat din text och bör prata om hur vi behandlar varandra här på SkrivCirkeln istället.

Även utan illvilja kan det vara nog så frustrerande att inse hur mycket arbete ens text fortfarande kräver. Kom förbi Café Bläckfisken, ta en kopp te och snacka av dig, du är bland kompisar.

 

All feedback sker på mottagarens villkor.

Svara Tack eller be om förklaring. Fundera sedan i tystnad.

Du har rätt att behandlas med respekt. Du har skyldighet att behandla andra med respekt.